bijzonder lekkere verjaardagshapjes recepten

bijzonder lekkere verjaardagshapjes recepten

 kilo Bintjes aardappels / zoete aardappels

100g Parmezaanse kaas, geraspt

2-3 tl truffelolie naar smaak

50g allesbinder/ Maizena

2 el  blad-peterselie, fijngehakt 

snufje zout

1. Boen de aardappels goed schoon onder de kraan en droog ze. Snij ze in frieten van 1 cm dik. Was ze goed in ruim water en droog ze tussen keukenpapier of met een theedoek.

2. Hussel ze in een kom om met 5 g zout en allesbinder. De allesbrander gaat vocht onttrekken aan de friet en vormt klontjes op de oppervlakte. Dit is precies wat moet gebeuren, het maakt de friet extra krokant. 

3. Bak de frieten voor op 140 C. Laat ze 30 min afkoelen en bak ze dan af op 180 C.

4. Hussel de nog warme frieten om in een bak met de helft van de Parmezaanse kaas, paar theelepels truffelolie en de helft van de bladpeterselie. 

5. Serveer in zakken of in bakjes bestrooid met de rest van de kaas en peterselie.

 

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

knapperige Frietjes met parmezaan 

snack of bijgerecht: 4 personen 

bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

1 kilo Bintjes aardappels / zoete aardappels

100g Parmezaanse kaas, geraspt

2-3 tl truffelolie naar smaak

50g allesbinder/ Maizena

2 el  blad-peterselie, fijngehakt 

snufje zout

1. Boen de aardappels goed schoon onder de kraan en droog ze. Snij ze in frieten van 1 cm dik. Was ze goed in ruim water en droog ze tussen keukenpapier of met een theedoek.

2. Hussel ze in een kom om met 5 g zout en allesbinder. De allesbrander gaat vocht onttrekken aan de friet en vormt klontjes op de oppervlakte. Dit is precies wat moet gebeuren, het maakt de friet extra krokant.

3. Bak de frieten voor op 140 C. Laat ze 30 min afkoelen en bak ze dan af op 180 C.

4. Hussel de nog warme frieten om in een bak met de helft van de Parmezaanse kaas, paar theelepels truffelolie en de helft van de bladpeterselie. 

5. Serveer in zakken of in bakjes bestrooid met de rest van de kaas en peterselie.

 

Kappertjes Mayonaise met paprika-piment

ca. 350 ml (1 pot)

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

1,5 el dijonmosterd

1 ei

1 el citroensap

2 el kappertjesvocht

3dl Olijfolie

1/2 tl zout

2 el kappertjes, grof gehakt

1 à 2 tl paprika poeder

1. Draai mosterd, ei, 1/2 tl zout, citroensap en kappertjesvocht in de keukenmachine.

2. Giet langzaam de olie erbij.

3. Breng de mayonaise op smaak met paprika-poeder.

4. Haal uit de machine en roer de gehakte kappertjes erdoor.

verjaardag hapjes

Bijzondere Tosti met oesterzwammen

Verjaardag Snack / verjaardaggerecht  4 personen

bereidingstijd: 20 min

8 plakken belegen kaas

4 el olijfolie

600 gram Focaccia brood

1 courgette

tl citroensap

50 gram hazelnoten

275gram oesterzwammen

2 handjes bladspinazie

evt paar takjes tijm

1. Snij de courgette schuin in plakken van 1/2 cm. Bestrijk deze met 2 eetlepels olie en paar druppels citroensap. bestrooi de courgette vervolgens licht met pepper en zout.

2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en plet ze. Snij de oesterzwammen in kleine reepjes en bak ze op hoog vuur tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

3. Besmeer de plakken brood met de overige olijfolie en citroensap en beleg ze achtereenvervolgens hazelnootkruim, courgette, 2 plakkenkaas, tijm-korrels , oesterzwammen en bladspinazie-blaadjes.

4. Rooster de tosti’s in een pan met deksel met wat olie of in een tosti-apparaat. Snijd de tosti’s schuin doormidden en decoreer de overige bladspinazie op de borden.

Dit is absoluut smullen!!  

 

 

Mexicaanse 5 lagen Dip

Verjaardag Snack / verjaardaggerecht  8 personen

bereidingstijd: 5 min

1 blik chili bonen

200 gram beker Sour Cream/ Creme Fraiche (op kamertemperatuur houden)

circa 150 gram Guacamole (kant-en-klaar of evt eigen gemaakte)

1 blik tomaten in blokjes

200g geraspt belegen kaas of indien verkrijgbaar: Cheddar cheese 

 

1. Pureer het blik chili bonen in een grote schaal of kom met een vork.

2. Voeg de laag Guacamole erboven op toe en smeer het uit in de hele schaal, zodat je de chili bonen niet meer ziet. Breng licht op smaak met peper en zout.

3. Voeg de Sour Cream laag toe en smeer de hele laag uit. (zorg dat het niet te koud is, dan smeert ’t slecht)

4. Tomaten in blokjes over de laag Sour Cream/Creme Fraiche toevoegen en verspreiden.

5. verspreid alle geraspte kaas over de laag tomaten. 

Heerlijk!!

Beste te serveren met  tortilla chips.

Lees meer recepten in de blog:

23 verjaardag hapjes recepten, eenvoudig te bereiden

bekijk onze shop

Sluit Menu