Een verjaardag thuis. Blog over wat ik gedaan heb en wat ik verpest heb

Een verjaardag thuis. Blog over wat ik gedaan heb en wat ik verpest heb

Dit is een Gastblog van Carla

VERJAARDAG INSPIRATIES  –  VERSIERINGEN, DECORATIES

De dag van vandaag is voor de meeste mensen bekend om het feit dat het vandaag Koningsdag is. Voor mij is deze dag om een andere reden bijzonder. Op 27 maart 1985 om 8:36 uur ben ik geboren. Is het toeval dat het die dag gebeurde? Ik denk het niet! Ik lach altijd om het feit dat ik geboren ben als een geschenk en degene die bij mij zal zijn heeft veel geluk. 

Chris- Jij gelukkige man! 😉 En serieus, toen ik jonger was, wilde ik nooit dat ik op die dag geboren was. Toen mijn vrienden hun dag buiten, bij het vuur, in de mooie en zonnige zomer, aan het vieren waren, moest ik ze uitnodigen bij mij thuis omdat er meestal buiten nog vaak regenachtig was. Nu stoort het me helemaal niet, ik denk dat ik er aan gewend ben geraakt. Vandaag ben ik 34 jaar oud – ik zal het niet zeggen, het is een grote klap voor mij, want nog niet zo lang geleden was ik 30. De tijd dringt onverbiddelijk! Vandaag heb ik besloten om een losse achtervolging in verband met mijn verjaardag voor te bereiden. Ik wilde je wat coole inspiraties laten zien die ik op Pinterest.com vond.

#1 VOOR DE PRINSES

De roos moet hier regeren. Ontvangstmotieven met eenhoorns zijn waarschijnlijk de coolste die ik op Pinterest kon vinden. Ze zijn kleurrijk, delicaat, pastel – gewoon mooi! In zo’n omgeving zou het leuk zijn om tijd door te brengen en ondanks het feit dat ik een kwart eeuw op mijn rug heb, zou ik zo’n feestje voor mezelf kunnen voorbereiden, al was het maar voor een groter plezier. Misschien niet zo kleurrijk, maar met een delicaat motief. Ik heb nog steeds veel functies die ik van een kind heb afgesneden.

#2 VOOR DE PRINS

Deze verjaardagsdecoraties zijn rauwer en sterker, al was het maar in termen van kleur. Auto’s en actiefiguren regeren hier. Het organiseren van themafeesten is erg leuk voor de voorbereider zelf en erg leuk voor het kind, dat op die dag de beelden of tekens van zijn favoriete fictieve held kan ervaren.

#3 VOOR EEN TIENER

Met deze inspiraties, was ik gewoon aan het smelten. Alles is zo attent, nauwkeurig, netjes en vooral mooi. De tafel met ananas heeft mijn hart onherroepelijk gestolen. Degenen die mij kennen weten dat ik erg van cactusmotieven houd, dus ik zou in de verleiding kunnen komen om een feestje met zo’n stekelig motief voor te bereiden.

Mijn verjaardag valt pas vandaag, maar sinds een paar dagen krijg ik geschenken van mijn familie en vrienden en ik vermoed dat ik vandaag niets meer krijg, maar……. 

Niets staat me in de weg om mezelf te geven. Er gaat niets boven een geschenk van mezelf. Houd je vingers gekruist zodat ik niet al mijn spaargeld verspil aan https://debijenkorf.nl. Ik zag daar veel coole accessoires. Als ik eenmaal mijn boodschappen heb gedaan, ga ik een taart bakken. 

Ik denk dat zijn verjaardag dit jaar een hele goede verjaardag is. Ondanks het feit dat het weer verschrikkelijk was en we zelfs geen seconde onze neuzen uit het huis konden racen, omdat het winderig was of regende of …. we hadden slechts een tekort aan sneeuw. Serieus. Ik behoor echter tot mensen die heel snel van hun fouten leren en deze keer…. ik heb net andere dingen gemaakt. 

Haaa! Maar van jaar tot jaar voel ik dat het veel beter is. Toegegeven, training in deze kwestie is een beetje zinloos voor moeders, want we bereiken allemaal het moment waarop de 18-jarige komt, wanneer we na een tiental jaren van training jaar na jaar kunnen laten zien hoe een echt thuis verjaardagsfeestje georganiseerd wordt, en het blijkt dat er een “kind” naar ons toe komt met een tekst die min of meer zo klinkt als deze: “Neem wat wijn, koop wat chips en dat is het dan. Nou ja, maar voor een wild feestje, misschien zelfs met “3” familie / huis feestjes voor ons.

En met de andere zal kennis nuttig zijn!  Klaar voor een versneld verloop van een niet-deelname verjaardagsfeestje?

De verjaardag van een kind thuis. Wat te onthouden? Stap-voor-stap instructies:

Verjaardag Inspiraties

Ik beveel mijn schat aan kennis en inspiratie aan – Pinterest.com . Daar vind je wat je nodig hebt. U zult geïnspireerd worden. U vindt er kant-en-klare oplossingen. 

Idee voor decoraties, taart, koekjes, zogenaamde zoete buffet. Want ik zal u vertellen dat naar mijn mening de hele verjaardagsinstelling juist die paar zoete taarten, cupcakes en wat coole taarten plus kleurrijke en thematische gadgets zijn. 

Dit maakt de hele atmosfeer. Vorig jaar richtte ik me op het hemelmotief. Je weet wel, ballonnen, wolken en deze dingen, inclusief het zeemotief. Het is echt moeilijk voor een jongen om een versiering te krijgen die een lust voor het oog zal zijn. Ik wilde iets met hem doen met het thema Dog Patrol, maar helaas won mijn gevoel voor esthetiek. Te veel kleuren in deze sprookjes 🙂

Weer

Oké, oké, oké, oké, oké, oké, oké, oké. Als we eenmaal de inspiratie op Pinterest hebben geschreven, komen we op een andere belangrijke online bestemming, namelijk het lange termijn weer. Serieus. 

Zo hebben we het feest een week later uitgesteld. En weet je wat? Het heeft geen zin om zo gehecht te zijn aan afspraakjes als het kind klein is en het niet begrijpt. Hij dacht nog steeds dat het zijn verjaardag was op de dag dat hij de kaarsen opblies, en om hem niet verdrietig te maken hebben we hem 2 of 3 weken eerder niet gewenst, omdat….. een verjaardagsfeestje zonder taart? Omdat de taart WAAROM? Nee, de geest van een 4 jarige begrijpt het niet 🙂

Zoet buffet

Met deze deadline is er nog een andere belangrijke kwestie – het zoete buffet. Het zou het beste zijn als je minimaal een maand eerder bestelde, want zonder de hulp van mijn geliefde meisjes zou ik niemand vinden. Het meisje dat vorig jaar een buffet voor me maakte was op vakantie en had toen een gehaktbal. Geen gehaktbal over de hele lijn! Ik belde en e-mailde de halve wereld. 

Als iemand tijd had, maakten ze geen koekjes. Toen hij koekjes maakte, maakte hij geen taarten, etc., enzovoort, en zo verder. Uiteindelijk heb ik alles  besteld. Ik heb je per e-mail gestuurd wat ik eigenlijk in je inzending heb geplakt, alleen met de taart die ik een beetje wilde veranderen. Aaaa!!!!!!!! Dat klopt! 

Onze taart zal je erg groot lijken. Het is gemaakt voor slechts 11 personen en 2 kinderen. Alleen de bovenste laag was een taart. 

taart-flamingo-verjaardag

De onderste is een polystyreenschuim bedekt met deze zoete suikermassa 🙂 Dankzij dat was de taart super gelijk. Vorig jaar was de taart groot, maar een beetje verwrongen, alleen maar omdat ik wilde dat een grote er mooi uit zou zien. Maar het was minder stabiel. Ja, en toen gaf ik het uit aan de gasten.  En hier ging hij praktisch de hele weg. Maar om het nog erger te maken, lijken de koekjes van vorig jaar mij meer verfijnd. Die waren veel dunner en lijken minder op de prototypes. 

Maar misschien is het omdat de vormen moeilijker zijn? Ik weet het niet. Ik wil objectief zijn. Wat de kosten betreft, is het ook de moeite waard (uiteraard is het de moeite waard om vooraf naar de waardering te vragen en de prijzen te vergelijken. Vorig jaar betaalde ik de helft van de prijs. En de taart is veel meer. Nou, maar ik heb zelf meteen gezegd dat ik 100% meer zou betalen als de dames mijn bestelling maar zouden accepteren, omdat ik te laat was voor de hele zaak. Gelukkig smaakte de taart veel beter dan de taart van vorig jaar, dus volgend jaar denk ik dat ik van de ene plaats een taart en van de andere plaats koekjes ga maken. 

 De dag voor het feest zat ik ook achterna op zoek naar een glazen container voor meringue en in het algemeen op zoek naar witte vlierbessen en schuim, want bij al deze stress over de vraag of er überhaupt wel een zoet buffet zal zijn, ben ik vergeten wat ik zelf moest kopen 🙂 Ik heb de container bij de supermarkt kunnen kopen en de meringue en het schuim uiteindelijk in Albert Heijn. Hoe dan ook, het zoete buffet is dit jaar erg mooi geworden. Het is het waard. Het is echt de moeite waard om zoiets te doen, want het is de hele verjaardag-instantie. Afgezien van decoraties, natuurlijk.

Versieringen

Ja, dat klopt. Decoraties. Ik heb hier ook wat kleine veranderingen aangebracht. Vorig jaar heb ik alleen Pinterest-inspiraties laten zien aan meisjes die alles naar eigen inzicht hebben geregeld. 

Maar er was ook een probleem met het gebrek aan helium of een slinger die niet compleet was en alle wimpels reden naar één plaats en lieten een kaal touwtje achter. Weet je, zulke dingen gebeuren bij iedereen, ik neem het niemand kwalijk, maar dit jaar heb ik iets anders geprobeerd. 

Ik heb  alle decoraties besteld via BalloonRepublic.nl. Alleen. Dit is een complete webshop met thematische decoraties. Ik het moet zeggen, ik stond versteld van het de werkelijke artikelen en t het inrichten van de ruimte  was niet moeilijk of onaangenaam 🙂 We zijn een paar uur voor het verjaardagsfeestje begonnen we met het inrichten van de huiskamer. 

Ik bestelde meer decoraties, omdat ik van plan was om de hele tijd een tuinfeestje te houden op het terras.

De decoraties zijn allemaal goed geprijsd en echt herbruikbaar, dus rustig zal je nog steeds springen met zulke decoraties oudejaarsavond of een ander feestje.

Zie hoe ons met de hand versierde zoete buffet eruit zag. Ik zal je meteen zeggen dat het aantal ballonnen op de vloer het resultaat was van een duidelijke opdracht van mn vriendin. Er zou een  bodem van ballonnen op de vloer moeten liggen en een lucht van ballonnen op het plafond.

Voor de voorbereiding van deze decoratie hebben we specifiek deze objecten gebruikt:

Slinger materialen 

Ballonnen   

Slingers

Rozetten  

Pompoenen 

Servetten

Borden 

Bekers  

Cupcakes

Je moet speciale aandacht besteden aan ballonnen. En herhaal mijn fout niet. Nou, ten eerste, ik wilde in het begin ballonnen bestellen die niet geschikt zijn voor helium. 

Dit is een vergissing, want sommige ballonnen zijn voor lucht en andere voor helium. 

Gelukkig heeft BalloonRepublic mijn aandacht erop gevestigd. Het volgende is het nummer en de inscriptie, die helaas niet bestaat. Ik heb elk een stomme besteld. Aaaaaaah en dat was een vergissing! Het zou een inscriptie met kleine gouden letters en een grote vier moeten zijn. Ik heb aan alles gedacht. Zelfs de gewichten in de juiste kleur zodat de ballonnen niet naar het plafond vliegen.  Gelukkig is alles ook zonder de inscriptie prachtig verlopen. Maar het kan beter, nietwaar? 🙂

Oké, dus nogmaals, nu met ballonnen:

folieballonnen die je hebt

gekeurde ballonnen die je hebt

 (bereken hoeveel ballonnen je nodig hebt)

Ik had ook goodie-bags voor de gasten en het is een heel cool idee om op het einde zulke geschenken te maken, bijvoorbeeld met een cupcake erin.

Indien u eind september een bestelling plaatst in deze winkel, vul dan de code: “Flyer” in , u krijgt 5% korting op de bestelling.

De dag ervoor plantte ze bloemen in mijn tuin, en de volgende dag kookt ze ’s morgens soep en  salades en alles wat de gasten te eten geeft. Ik heb er alleen maar voor gezorgd dat ik een recept voor kippen heb gevonden (ik raad serieus aan, zelfs ik kan aan de hand van deze recepten iets goeds samenstellen). Mam koos vlees en zorgde ervoor dat de blogger met haar hoofd in de wolken geen enkel ingrediënt voor een twee-gangendiner vergat, en keek vervolgens naar alles in de oven (ik rook) en zorgde voor het opdienen. Nou, maar als we op lof is nog steeds applaus voor mijn geliefde echtgenoot, die volgens dit recept deze kippen door mij krijgen

Dus laat het maar horen voor deze twee, maar wat het ook is, mijn moeder verdient een aparte vermelding, omdat ze de catering onbaatzuchtig tot een logisch geheel heeft kortgesloten 🙂

Naast de lunch kocht ik een dag eerder een taart en ijs. Ook al gaat de taart niet helemaal op, u kunt hem altijd aan de gasten geven. Ijs zal waarschijnlijk niet meer zijn. 

eker als je ze uit dit alles vergeet en ze blijven in de vriezer tot vandaag (zoals bij mij). Ik ben een van die mensen die niet echt van uitgebreid koken houdt. Ik heb geen behoefte om te bewijzen dat ik een uitstekende kok ben (omdat ik dat niet ben), noch een banketbakker . Ik kocht de taart in een beproefde banketbakkerij. Ik vermoed dat ik een deal had kunnen maken met de meisjes die een zoet buffet voor me maakten, maar ik heb het niet eens meer gevraagd omdat ik bang was dat ze bang zouden worden en zouden zeggen dat ze het niet zouden halen. 

En nu nog een pro-tip. 

Vorig jaar heb ik veel salades  gemaakt omdat ik dacht dat ze allemaal honger zouden hebben. En kont daar! Niemand heeft de salades zelfs maar aangeraakt, en ik maakte ze  (zelf getest en lekker (ik kan salades maken). Het is gewoon niet mogelijk om zoveel achter elkaar te maken. Het is geen bruiloft. Dus dit jaar was er soep, kip en vlees, en twee soorten salades, daarna allerlei tapenades, taart en koffie, vlak na de taart…. en eigenlijk begon het al donker te worden 🙂 Haaaaaaaaaaahahahaha  Gelukkig heeft de goede kant van het verjaardagsteam het allemaal laten opgegeten.

Sfeer

In feite zal geen enkel feestje zonder sfeer slagen.  Ons kind wist niet wat er aan de hand is. M’n man loopt meestal hard heen-en-weer, dus als je niets ziet, betekent dit dat het niet bestaat en dat het niet belangrijk is. 

En hij zal het belang er niet van inzien. Je blijft alleen achter op dit slagveld. Dat klopt! En dit is wat ik dit jaar begreep. Dit is geen slagveld! Dit is een mooie tijd waarin je je familie weer kunt ontmoeten die moeilijk op één plaats te krijgen is zonder een belangrijke gebeurtenis. Je familie is geen jury in I Have Talent of een andere Hell’s Kitchen, maar mensen. Als je gestresst raakt door dit feestje, zullen ze het allemaal merken. Emoties raken verhit. Dit jaar had ik veel plezier. 

Het enige wat ik wilde doen was foto’s maken voordat de gasten aankwamen. Zodat ik niet meer met de camera hoefde te spelen, of de kinderen van de lieflijkheid weg te halen “omdat de foto’s nog niet genomen zijn”. 

Weet je, ik ben een blogger…. Ik leef een beetje anders.  Eerst het werk, dan het plezier.

En weet je wat? Ik heb het gedaan. In plaats van energie te verspillen aan het herdenken van de onrechtvaardigheid van de wereld, heb ik het gebruikt om ’s morgens op te staan en de versieringen en de hele ruimte op de dag te plannen. Ik heb Chris gedwongen om er touwtjes met plakband of tie-wraps te bevestigen, waaruit ik de pompons en rozetten heb laten hangen.

 Ik speelde muziek op de achtergrond, (ik knipte mijn haar af en ik ben nog steeds niet erg vloeiend in styling, dus ik liet mijn gedachten de vrije loop om iets op mijn hoofd te maken omdat ik toch gedoemd was te mislukken. En vanaf 9 uur ’s morgens genoot ik van de aangename voorbereiding van mijn verjaardag. 

Het is het beste wat u zelf kunt doen 🙂 En wacht! Toen ik eenmaal boos werd…. door Chris eventueel gaten te laten boren, en toen ik terugkwam zag ik dat hij besloot me te helpen en de ornamenten naar eigen goeddunken op te hangen. 

 Rustig aan, zelfs na het snijden van de taart en natuurlijk het nemen van alle foto’s van de decoratie en de tafel voor het feest,

Denk aan de woorden van de moeder…. eet het vlees op, laat de aardappels staan;) En niet doen! Het zou anders moeten zijn: Prijs de dag in de avond, de vrouw na de dood, het zwaard als je het meemaakt, en de taart als je het van alle kanten ziet…. 

En op het einde heb ik nog een mededeling te doen 

Want ik heb een geweldige wedstrijd voor jou waarin je winkelvouchers voor decoraties van BalloonRepublic kunt winnen.

 

En wanneer is jouw verjaardag? Vier je het of wordt het een dag zoals alle andere?

Liefs Carla

Sluit Menu