15 verjaardagsfeest ideeen volwassenen.  Hoe bereid je je feestje voor om je verjaardag te vieren?

15 verjaardagsfeest ideeen volwassenen. Hoe bereid je je feestje voor om je verjaardag te vieren?

een feest voorbereiden

Enkel data zijn wonderbaarlijk in iemands leven en verdienen speciale vieringen: de eerste verjaardag, het feest, natuurlijk, een halve eeuw! Je bent niet langer jong en onervaren, maar je bent nog verre van oud. Het is tijd om alle ongelooflijke ervaringen te vieren die je tot nu toe hebt gehad. Het plannen van een mooi verjaardagsfeest is meer dan verdiend!

Ook als het al een tijdje geleden is dat je bepaalde vrienden hebt ontmoet, is het vieren van je verjaardag een goede reden om de hele klas te verzamelen en je nostalgie te delen.

Met name het organiseren van deze viering kan een grote uitdaging zijn, ook al heb je al meerdere verjaardagsfeestjes in je leven gepland en met succes gehouden. Maar je hoeft je geen zorgen te maken!

We hebben enkele belangrijke tips over hoe je je voorbereidt op het verjaardagsfeest dat je verdient! 

De gastenlijst maken 

Deze stap in de planning van je evenement is van cruciaal belang voordat je een beslissing neemt over je locatie. Immers, eerst moet je weten hoeveel mensen je gaat uitnodigen om de capaciteit te evalueren die de plaats waar je feestje zal plaatsvinden zal moeten hebben.

Wie zou je graag willen hebben op dit speciale moment? Profiteer van de klassieke 50e verjaardag en denk aan een kleinschalige viering door alleen je familie en naaste vrienden uit te nodigen!

Wat dacht je ervan om gebruik te maken van het leeftijdsnummer en precies 50 gasten in je huis te hebben? Als je veel mensen kent, is een alternatief om een lijst te maken in volgorde van belangrijkheid. Dit maakt het gemakkelijker om te weten te komen wie je moet uitnodigen als iemand na de aanwezigheidsbevestigingen niet in staat is om aanwezig te zijn.

Het kiezen van de locatie

Nu je het aantal gasten hebt, kunt je kiezen waar je feestje zal zijn. Als je kiest voor een meer besloten feest, alleen met meer echt goede vrienden, kan een diner of brunch  thuis de beste optie zijn.

Vind je het een goed idee om je gasten thuis te hebben, maar wil je geen werk hebben met het kiezen van een menu, winkelen of het organiseren van de rommel die na het feest overblijft?

Confetti verjaardag pakket

Bedenk de mogelijkheid om een persoonlijke kok te hebben en zorg alleen voor het plezier en de ontvangst van je gasten, met je touch en veel meer persoonlijkheid dan bijvoorbeeld het reserveren van een ruimte in een restaurant. Deze tip geldt ook voor het idee van de exacte 50 gasten, zelfs als je ervoor kiest om een feestzaal te reserveren.

Denk aan je comfort en dat van je gasten: voor een groter gezelschap is de huur van een salon, een plaats of een buffet met passende ruimte vereist. In het ideale geval kunt je ook rekenen op de hulp van een professional bij de productie en organisatie van evenementen.

Je verjaardagsfeestje versieren

Als je eenmaal hebt besloten over het aantal gasten en de locatie voor je feestje, wat dacht je dan van de decoratie?

Er zijn vele mogelijkheden, ook thematische, die origineel en leuk kunnen zijn. Ook als je niet om waarden geeft, kan een unieke decoratie en zonder astronomische prijs zeer gewaardeerd worden!

Om je te helpen, hier zijn enkele ideeën om je 50e verjaardagsfeestje te versieren:

Om dit verjaardagsfeestje te versieren, zal de inspiratie uit de jaren tachtig komen. Denk aan alle details, sinds de uitnodiging, die kan komen met woorden als: “Tijdmachine: terug naar de jaren ’80!”.

Moedig de gasten aan om zich te kleden in de stijl van het decennium, het hoogtepunt van verschillende rock- en popbands. En, onder de decoratieve items, te investeren in het ophangen van vinyl platen, posters van Hard Rock bands en films die succesvol waren in de jaren tachtig. Naast speelgoed zoals een gekke lente, magische kubus en andere voorwerpen die je feest kunnen versieren.

Al je gasten zullen veel plezier beleven aan het herinneren van de oude tijd door middel van deze items!

Verjaardag snacks

Naast het feit dat het super modieus is om feestjes stijl bar eten te maken, is het een thema dat zeer goed past bij de leeftijd van 50 jaar, voor het herinneren van een meer boheemse fase van het leven. Sommige organisatoren nemen het thema van de uitnodigingen over, bijvoorbeeld in de vorm van een bierviltje. 

Het inrichten van een feest in deze stijl kan voordelig en leuk zijn, zelfs zonder de hulp van professionals. Wat je nodig hebt is door te investeren in  foto’s op te hangen door de kamer heen, flessen drinken neer te zetten, met mooie tafelkleden te versieren en koud bier te serveren!

Glamour

Als je een persoon bent die graag iets klassiekers heeft, is dit de beste decoratiestijl voor je 50e verjaardagsfeestje. Misschien is het een decoratie die iets duurder is, maar het zal afhangen van de items die je kiest en of je een goede prijs zoekt.

Hier is het ideaal om de bloemen te gebruiken en te misbruiken voor decoratie en tafelkleden in champagne, parel, oude roos of rosé goud. Daarnaast is het een goed idee om kaarsen te verspreiden. Wanneer ze aangestoken worden, creëren ze een prachtig lichteffect. 

Als je ervoor kiest om een zaal te huren, controleer dan of de plaats gordijnen heeft in stijl en kleuren die passen bij je interieur. Als het een buffet is, zal de manager of eigenaar je een aantal opties voor decoratie geven. Je kunt ze verbeteren, volgens je eigen wensen.

Je verhaal vertellen van de afgelopen 50 jaar

Het is je 50e verjaardagsfeestje, dus ze moet een beetje van je verhaal vertellen. Om dit te doen, kunt je een muur aankleden met je meest in het oog springende foto’s of ze over de omgeving verspreiden. Een ander idee is om een clip samen te stellen die beelden verzamelt die gelukkige en belangrijke momenten uit je leven vastleggen en op een bepaald moment van het feest laten zien, zodat iedereen zich perioden kan herinneren en ook de momenten waarvan ze deel uitmaakten!

En nu, dromend van het perfecte diner voor je 50e verjaardagsfeestje? 

Hier is hoe je het van de keuze van de menukaart tot de ontvangst van de gasten mogelijk maakt!

activiteit verjaardag volwassene

wat te doen met je verjaardag , verjaardag vieren, verjaardag ideeen , feest ideeen 

Een feestje geven is heerlijk, maar het is veel werk. Er zijn verschillende details om over na te denken: de gasten, het te kiezen thema, de te gebruiken ruimte en nog veel meer. Om je te helpen bij het maken van een mooie feestdecoratie, hebben we een aantal tips en foto’s gepost!

 

 

1. De kleuren van de feestdecoratie kunnen al het verschil maken.

DIY feestdecoratie is trendy

DIY (Do it Yourself) is in opkomst en je kunt er gebruik van maken om ideeën op te doen voor feestdecoratie van allerlei aard, zoals verjaardag, feestdecoratie in juni, verloving, bruilofen, etc.

Er zijn talloze mogelijkheden voor doe-het-zelf feestdecoratie die, met enige vaardigheid voor handmatige activiteiten en een beetje geduld, de feestdecoratie veel mooier zal maken. En voor doe-het-zelf feestdecoratie kunt je kleine dingen doen, zoals souvenirs, of zelfs iets groters, zoals bankmeubels doormiddel van pallets!

Het grote voordeel van een doe-het-zelf feestdecoratie is dat bijna geen enkele andere persoon dezelfde feestdecoratie zal hebben als jij. Dus, als je focus ligt op exclusiviteit, met veel mooie foto’s op sociale netwerken, investeer dan zonder angst in dit soort feestversiering!

feestelijke decoratie van bloemen en vruchten 

2. Gemakkelijke en creatieve tutorial van tafelhart met ananas en bloemen die een mooie decoratie kan zijn om te feesten.

Een van de beste dingen over feestdecoratie die je doet is economie: de meeste dingen zijn gemaakt van papier of goedkope materialen. Dat wil zeggen, je zal weinig uitgeven en een mooie en andere feestelijke decoratie hebben. Alleen positieve punten!

En zelfs als je een beperkter budget hebt, niet veel tijd hebt om je DIY feestdecoratie te maken of veel handwerk te verrichten, kun je nog steeds een eenvoudige feestdecoratie maken, maar wel volledig en exclusief.

gele  ananas feestdecoratie met gele ananas

3. Versier glazen of plastic bekers met gekleurde jelly beans voor je feestelijke decoratie, het effect is prachtig!

Tips voor een geslaagde feestdecoratie

Denkt je dat het organiseren van een feestje ingewikkeld is? Eigenlijk is het niet bepaald een eenvoudige taak, maar we hebben enkele tips gegeven die je zeker zullen helpen om het decor van een mooi feest te maken zonder je verstand te verliezen.

feestdecoratie portugese tegel met bloemen

 

4. Bekijk onze tips voor feestversiering!

1. Definieer een kleurenpalet voor je feestdecoratie

De eerste tip is om een kleurenpalet te kiezen voor je feestelijke decoratie. Meestal worden twee hoofdkleuren gekozen voor de feestdecoratie en deze kunnen complementair zijn of contrasteren met elkaar.

De kleurencombinatie voor de decoratie van je verjaardagsfeestje of zelfs voor elk ander soort evenement kan geheel naar je eigen inzicht worden samengesteld. Als je drie of meer kleuren wilt kiezen, zorg er dan voor dat ze bij elkaar passen zodat er geen zwaar effect op de stijl ontstaat.

 leuke cactusdecoratie 

5. Kies kleuren die je leuk vindt en die er samen mooi uitzien. De kleurencombinatie van de feestdecoratie hoeft niet traditioneel te zijn.

Kies een thema voor je feestelijke decoratie

Hoewel we het hebben over de decoratie van kinderfeestjes, helpt het kiezen van een thema voor de decoratie van feestjes ook bij volwassen feesten veel. Met het gekozen thema kunt je op zoek gaan naar meer specifieke feestdecoratie artikelen en is de kans op een fout kleiner.

Als je een eenvoudige feestdecoratie gaat maken, kan je thema ook je kleurenpalet zijn. Zij zullen je immers begeleiden bij de keuze van de voorwerpen die je in je feest zal gebruiken.

6. Feestdecoratie met een thema is makkelijker te volgen.

 op de taarttafel

taart-flamingo-verjaardagDe taarttafel is de koningin van de feestdecoratie en moet er prachtig uitzien om de gasten te ontvangen en te imponeren. je kunt snoepjes, bloemen, foto’s en versierde drankjes regelen, alles in harmonie met de door je gekozen feestdecoratie.

Ook als je niet bezig bent met een verjaardagsfeestje, zal je feestje zeker een hoofdtafel hebben. Als het geen taarttafel is, raden we toch aan om er zwaar in te investeren, zodat het een centraal punt wordt in de feestelijke decoratie.

feestdecoratie met cijfer ballonnen 

 

 

 

 

7. De taarttafel is het middelpunt van de aandacht in de feest versiering.

Tips voor het maken van een eenvoudige feestdecoratie

Heb je geen tijd om te plannen? Is het budget kort? Heb je liever iets minimalistischers? Voor al deze situaties kan eenvoudige feestdecoratie de ideale uitweg zijn. En, geloof me, met weinig kan je veel doen.

Het is toch niet nodig om een extravagante feestdecoratie te maken om samen met vrienden en familie van het moment te genieten. Aan het eind van de dag, het mooie feestdecor…

 Immers, eenvoudige feestdecoratie is vaak meer dan genoeg.

gouden feestversiering 

8. Verf of spuit met verf of spray en creëer een sprankelend effect op je feestdecor.

Om een eenvoudige feestdecoratie te maken, raden wij je aan om deze stap voor stap te volgen: definieer je budget, maak een lijst met de items die je wilt hebben in je feestdecoratie, zoek en vergelijk prijzen in verschillende winkels.

En dus, zoals we in een vorig onderwerp al zeiden, kun je ook op DIY wedden om je feestdecoratie eenvoudig te maken. Met sommige materialen zoals ballonnen, glitter, confetti, gekleurd papier, lege flessen en een beetje inkt kan je al veel doen voor je eenvoudige feestdecoratie.

decoratie van party cupcakes versierd met bolletjes 

9. Een makkelijke en eenvoudige manier om de mooiste en kleurrijkste taart te maken voor je feestelijke decoratie.

Leer hoe je een verjaardagsfeestje decoratie te maken

Alle tips die we tot nu toe hebben gegeven dienen om een goede feestdecoratie te maken, ongeacht het gevierde evenement. De decoratie van het verjaardagsfeestje heeft echter een aantal zeer specifieke kenmerken.

De taart is een van de belangrijkste elementen van de decoratie van het verjaardagsfeestje, of het nu voor kinderen of volwassenen is. Besteed dus veel aandacht aan deze keuze! Denk na over de tinten die je zal gebruiken in de decoratie en houd rekening met de voorkeuren van de jarige.

Daarnaast zijn ballonnen ook essentieel bij de decoratie van een verjaardagsfeestje. Je hoeft niets heel uitgebreid te maken, alleen maar om er een paar aan de muren te houden of zelfs maar wat op de vloer te laten liggen, zal je verjaardagsfeest versiering veel mooier worden.

Tot slot kunnen sommige items, zoals hoeden, de gasten in de sfeer van je verjaardagsfeest brengen.

het tafelstuk van glas of feestdecoratie met schelp 

11. Het ziet er prachtig uit door de tafel te versieren met hoge glazen.

Als u nog steeds niet kunt beslissen wat u met zoveel mogelijkheden wilt doen, hebben we veel beelden en referenties van elkaar gescheiden!

Feestdecoratie met veel foto’s en ideeën

party decoratie tafel wijnflessen en kaarsen 

12. Als het feest ’s nachts plaatsvindt, laten de kaarsen de sfeer gezellig achter.

een feestelijke decoratie in het midden van een tafel met een zwevende bloem 

13. Bloemen in glazen zijn goedkoop en werken als tafeldecoratie-stuk in de feestversiering.

feestdecoratie  rozen

 

 

 

14. Versier en maak de feestdecoratie leuker.

 bioscoop feestversiering 

15. De creativiteit in snoepjes en traktaties maakt de feestdecoratie interessanter.

Hoe bereid je je feestje voor om je verjaardag te vieren? 
bekers met gekleurde jelly beanshet effect is prachtig!
De gastenlijst maken
feest ideeen prachtig lichteffect
Glamour
Het kiezen van de locatie
Je verjaardagsfeestje versieren
Kies een thema voor je feestelijke decoratie
spuit met verf of spray en creëer een sprankelend effect
Verjaardag snacks
Sluit Menu