maak zelf gezonde verjaardaghapjes & snacks (minder calorieën), met bijv. frambozen, bosbessen

maak zelf gezonde verjaardaghapjes & snacks (minder calorieën), met bijv. frambozen, bosbessen

Verjaardag hapjes

Vandaag delen we met u, enkele richtlijnen voor het maken van gezonde lunches en snacks voor kinderverjaardagen.

We weten dat steeds meer moeders wedden op een gezond en natuurlijk dieet voor hun kinderen. We kunnen vele leuke manieren bedenken om kinderen nieuwe smaken te laten proberen en het bewustzijn over goede voeding te vergroten. We houden van pro-actieve mama’s, papa’s en retailers en we zijn nog enthousiaster om originele ideeën over verjaardag hapjes voor u in de praktijk te brengen. En die verjaardag hapjes zelf maken.

 

originele verjaardagshapjes kind

Afhankelijk van het seizoen waarin uw kind jarig is, kunt u niet alleen de locatie voor de grote viering kiezen, maar ook de ingrediënten die u gaat gebruiken voor de bereiding van het menu.

Het is ook erg belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van het kind en de leeftijd van z’n genodigden om te berekenen hoeveel producten u moet kopen en uit hoeveel gerechten het menu moet bestaan.

Als u kunt vermijden om koolzuurhoudende frisdranken, suikerhoudende dranken, snacks en gebakken noten (met veel zout) in uw lunch/snack te kopen, zou het een goede manier zijn om te beginnen.

Ze zijn nogal schadelijk voor jongeren dat zich nog moet ontwikkelen en veel moet groeien. Dus als u kiest voor water, natuurlijke sappen of smoothies zou het een goede keus zijn of waarom zou ik geen limonade met een andere smaak maken? Maar hoe houd ik sappen vers tot lunchtijd?

 

 

U kunt ze ’s ochtends dezelfde dag nog bereiden en goed koelen, zodat ze tot 12 uur meegaan zonder hun smaak en voedingswaarden te verliezen. Limonade gemaakt met citroenen en natuurlijk honing / agave extract zou een gezonde keuze zijn voor warme zomerdagen. Het kan worden gepresenteerd in glazen of gewoon in glazen potten, net als sap.

U kunt vernieuwen als het gaat om verse ananas- of watermeloen-dranken.

De goedheid van deze twee vruchten voor de gezondheid van een kind is ontelbaar, bovendien is het mogelijk om de buitenkant van het fruit te gebruiken voor de presentatie in de tafel, omdat zowel de ananas als de watermeloen kan worden geleegd en opnieuw gevuld met de bereide drank. Het zou voldoende zijn om een kleine kraan in de basis te plaatsen, zodat de gasten zichzelf kunnen tappen.

Verschillende verjaardag hapjes

Vooraf kunt je kiezen voor de klassieke gevarieerde trays van verjaardag hapjes van tortilla (tortilla van aardappelen met cherrytomaten; tortilla van aardappelen, courgette en ui; tortilla van artisjokken en snijbiet), huzaren salade en/of wat olijven.

Voor de lunch of snack kunt u dunne crèpes of pannenkoeken maken in plaats van sandwiches of gesneden brood (deze laatste bevatten veel suikers en tarwemeel). U moet ook verschillende vullingen voorbereiden voor de crèpes. Als je elke vulling in een andere kom doet en een etiket met de ingrediënten in de kom plakt, zal elk kind de smaak kiezen die het beste bij hem past. Zorg voor een grote verscheidenheid aan vullingen. En dit zijn ook nog eens goedkope verjaardagshapjes worden.

confetti-ballon-goud

verjaardag hapjes ideeen

Bij het dessert kunt u de uitgenodigde kinderen van uw kind verrassen met een fruitkar of tafel.

 

 

fruithapjes voor een verjaardag

Koop veel fruit: mango, watermeloen, meloen, meloen, ananas, druiven maar vooral rood fruit zoals aardbeien, kersen, frambozen, bosbessen, zwarte bessen, enz. Ik noem geen appels, peren en bananen omdat ze snel bruine plekjes kunnen krijgen en deze krijgen hierdoor niet meer de aandacht van kinderen.

Als je je fantasie gebruikt kun je echt prachtige creaties maken, met behulp van een praktisch keukengerei zoals de Parisienneboor.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Parisienneboor)

Als je de fruitballetjes hebt klaargemaakt, kun je fruitspiesjes maken. Ze zijn heerlijk en als je ze goed presenteert, zijn ze de attractie van het verjaardag feest.

Aan de andere kant kunt u de rode vruchten gebruiken om de kaasmousse of de verjaardags taart van de kleine versieren. Plaats de mousse in afzonderlijke recepten en verdeel de rode vruchten erover. Als je natuurlijke vruchtengelei maakt (met sinaasappelsap of ananas), dan zullen de kinderen de gelei direct verorberen.

verjaardag hapjes koud

Voor verjaardagen, is een verfrissend idee: fruit ijs. Er zijn veel recepten op het internet, hier delen we er een die we vooral leuk vinden voor watermeloen-ijsjes

watermeloen ijsjes (wat nodig)

Watermeloen

watermeloen ijsjes bereiding

  • Snijd de watermeloen in stukken en pureer. Gebruikt bij voorkeur een watermeloen zonder pit. Als je geen geluk hebt, moet je ook de pitten van de meloen verwijderen.

Pureer watermeloen in de blender of staafmixer en giet het in je ijsvormpjes. Plaats de mal in de vriezer.

  • Na ongeveer een uur/anderhalf uur is je watermeloen-ijs hard genoeg, maar zacht genoeg zodat je de stokjes er nog uit krijgt. Smeer er (EVENTUEEL) een dun laagje yoghurt op je ijsje en doe ze nog een half uur in de vriezer.
  • Laat de ijsjes nog een paar uur in de vriezer staan om helemaal te bevriezen.

En natuurlijk kan geen enkel verjaardagsfeestje zonder taart zijn! Echter, als de kinderen tussen de 1-5 jaar oud zijn, moet de taart niet zwaar zijn, maar een lichte smaak hebben om slechte spijsvertering te voorkomen. 

Je kunt een appeltaart maken zonder toegevoegde suiker of een citroenmoussecake.

 

 

Beide opties zouden een smakelijke afwerking zijn.

Wij hopen dat onze verjaardag hapjes ideeen u zullen inspireren!

Kijk voor mooie verjaardag versiering hier.

Sluit Menu