Jubileum verjaardagen, 18 verjaardagen die daarom bijzonder zijn en waarom?

Jubileum verjaardagen, 18 verjaardagen die daarom bijzonder zijn en waarom?

 

En hoe kan ik zo’n verjaardag voor de jarige organiseren?

7 ideeën

 

Komt een verjaardag overeen met de geboortedag?

Wie ooit op 20 januari geboren is viert zijn of haar verjaardag op 20 januari 2019.

 Mensen die op 29 februari geboren zijn vieren dit meestal op 28 februari of 1 maart. 

Ook als men op een andere dag geboren is, wordt de verjaardag om praktische redenen weleens op een andere dag gevierd.

 In sommige landen of culturen viert men niet op de datum van de geboortedag, maar op de naamdag van de heilige waarna men vernoemd is. 

In Suriname wordt in stappen van 5 jaar uitbundiger gevierd bijvoorbeeld 30,35, 40, 45, 50 jaar dit heet bigi yari.

 

Is een verjaardag ook een jubileum?

De verjaardag is de dag waarop men een eerdere geboorte viert. Verjaardagen heeft betrekking op mensen maar er zijn ook mensen die de verjaardag van dieren vieren. Het vieren van het bestaan van een onderneming, een stichting, een huwelijk of mijlpaal verjaardagen worden een lustrum (per 5 jaar) of jubileum (vaak 25,50 of 100 jaar) genoemd. 

 

Bijbelse namen gekoppeld aan een bijzondere jubileum-leeftijden. kroonjaren verjaardag.

 

50 jaar: Abraham 

60 jaar: Isaac

70 jaar: Jacob

80 jaar: Jozef

90 jaar: Efraïm

100 jaar: Metusalem

Speciale vieringen van verjaardagen, mijlpalen en kroonjaren verjaardagen

 


Speciale verjaardagen

Hier volgt een korte beschrijving van de speciale verjaardagsjaren, (kroonjaren verjaardagen) die op verjaardagen worden gevierd:

  • 1 jaar – De tijd dat de eerste verjaardag van een kind wordt gehouden. Altijd heel speciaal en vooral voor de twee ouders en het kind.

  • 16 jaar – Een tijd waarin een opgroeiende puber vaak wordt gezien als een volwaardige puber en meer bevoegdheden kan krijgen. U mag bijvoorbeeld op een brommer rijden. In landen, zoals de VS, kun je zelfs op 16 jarige leeftijd auto rijden; een feestje van 16 jaar (Sweet Sixteen in de VS) is ook hier steeds gebruikelijker.

  • 18 jaar – Deze leeftijd wordt gezien naar een stap naar volwassenheid (in veel rechtsstelsels op 18-jarige leeftijd en in andere landen op 17, 20 of 21-jarige leeftijd).

Met de daaruit voortvloeiende rechten en verantwoordelijkheden, waarmee de persoon in de toekomst geconfronteerd zal worden: 

Op de leeftijd van 18 jaar is het consumeren van alcohol en tabak toegestaan. Ook het recht om te stemmen, de mogelijkheid om opgeroepen te worden om in een oorlog te vechten, de leeftijd van de militaire dienstplicht, enz.

Daarnaast krijgt de persoon meer zelfverantwoordelijkheid. Zo kan diegene bijvoorbeeld een auto besturen als het rijbewijs is behaald. 

  • 21 jaar – Echt volwassen!

  • 30 jaar – Einde van de twintiger jaren

  • 40 jaar – Einde van je dertiger jaren, voorbereiding op een eventuele mid-life-crisis.

  • 50 jaar – Hier wordt u in de traditie ook wel ‘Sarah’ of ‘Abraham’ genoemd.

  • 60, 79, 80, 90 jaar – Zeer mooie ijkpunten die vaak speciale aandacht krijgen.

  • 100 jaar – Dit is niet erg gebruikelijk, maar het is een heel bijzonder bekroningjaar voor de jarige!

Af en toe ook op 25-jarige leeftijd, of op 33-jarige leeftijd (voornamelijk in het christendom met een verwijzing naar “de leeftijd van Christus”) of op 35-jarige leeftijd 

Thuis wordt er een verjaardagsfeest gegeven, waarbij de gasten een cadeautje meebrengen om de jarige te bedanken en te feliciteren met zijn verjaardag. 

Data die in de verre oudheid landbouwvakanties waren (voornamelijk equinoxen) werden uiteindelijk feestdagen, “verjaardagen” van religieuze figuren, zoals Jezus, Boeddha, Krishna of Rāma.

De verjaardagen van belangrijke personen zoals Martin Luther King Jr., Koning Willem-Alexander worden meestal feestdagen.

SPECIALE MANIER VAN VIEREN

Maak het uw verjaardagsfeestje onvergetelijk

U zult genieten van prachtige en aparte verjaardag versieringen. Wij stellen u verschillende feestmogelijkheden voor, zodat u kunt kiezen welke het beste bij u past. U kunt kiezen voor alleen de snacks of deze aanvullen met diverse activiteiten. 

Wilt u meer informatie over alles op de verjaardagen van uw kinderen?kijk op de blogs van Confettiballonnen.nl(verjaardag-15-jaar-29-ideeen-voor-je-feestje)

Het vieren van verjaardagen met een combinatie van voetbal, snacks is een leuke manier voor kinderen en ouders om een goede tijd te hebben. 

Verjaardaghapjes

In de zomer kunnen deze verjaardagen ook koeler zijn als ze vergezeld gaan van een duik in het zwembad. 

Deze faciliteiten ontvangen elke dag vele fans van de stad en verenigingen om een van de meest gevraagde sporten de laatste tijd te beoefenen, het organiseren van trainingen, sportscholen, wedstrijden.

 Waarom is het belangrijk om speciale data te vieren?

Het vieren van de verschillende speciale momenten in ons leven is heel belangrijk, sommige in meer of mindere mate, maar er moet een viering zijn die ons herinnert aan het speciale moment. 

We willen u een aantal redenen laten zien waarom we moeten vieren en dat we vaak niet begrijpen hoe belangrijk ze kunnen zijn voor de mensen om ons heen en voor onszelf.

 

 

1.  Alle gelegenheden of speciale momenten zoals verjaardagen, doop, babyshowers, huwelijken, kroonjaren verjaardag, vrouwendag, moederdag en nog veel meer zijn momenten waar men naar verlangt omdat ze sluiten of een nieuwe levensfase beginnen, omdat het herinnert ons aan een speciaal moment of gewoon deze datum vervoert ons naar de meest extraverte herinneringen van het leven.

Dit is hoe het vieren stelt ons in staat om te laten zien de genegenheid die we voelen voor elkaar, genieten van een tijd vol van gelach, gesprekken, herinneringen, herinneringen, vrienden, familie, die wordt een andere positieve ervaring te vertellen en te onthouden met plezier. 

 

2. Het is zeer belangrijk om altijd de smaken en voorkeuren van de gevierde personen te kennen om ze een belangrijk onderdeel van de viering te maken en het feest met veel plezier te delen.

 

3. Op deze momenten, waar de meeste mensen werken en we hebben weinig tijd om te delen met familie of vrienden, is er geen excuus om een detail te hebben met mensen dichtbij. Of het nu een thuis gemaakt geschenk is of gewoon op het internet kijken wat we willen, dit medium maakt het leven gemakkelijker, met alles wat we nodig hebben binnen handbereik, en verrast met een feest voor onze geliefden op een speciale manier.

 

4. In het geval van verjaardagen van kinderen zijn feesten erg belangrijk, omdat ze deel uitmaken van hun ontwikkeling als mens, het brengt hen dichter bij het begrip tijd, op een zodanige manier dat kinderen begrijpen wat ze van het ene jaar op het andere zijn vooruitgegaan, wat ze hebben geleerd, ze zijn gegroeid en hoe ze fysiek zijn veranderd, ze de herinneringen aan eerdere feesten laten zien als video’s, foto’s, ze een beter gevoel van eigenwaarde geven en zich realiseren dat er vreugde is in hun omgeving, dat ze speciaal zijn en een fundamenteel onderdeel van de vereniging van de familie.

 

5. Themafeesten, zijn speciale momenten om te delen met familie of vrienden en breken de dagelijkse routine waarin we zijn ondergedompeld de hele tijd. 

Ze helpen zuurstofrijk persoonlijke en interpersoonlijke relaties.

Het leidt ons om te onthouden dat we mensen die weer kunnen voelen de adrenaline of leven als kinderen een speciaal moment, is het geval van het verkleed feest, Kerstmis, maand van liefde en vriendschap, deze speciale momenten, neem ons mee naar een andere dimensie als we weten hoe te vieren en besteden een aangename tijd.

 

6. Evenementen om persoonlijke en professionele triomfen te vieren verdienen ook gevierd te worden. 

Want het is goed om te delen met anderen die ons gesteund op de weg naar prestatie, met de familie die er altijd is om ons een stem van aanmoediging of vrienden die iets hebben bijgedragen aan het bereiken van doelen, is het belangrijk om onszelf te vullen met die positieve energie. 

Om de volgende stap te nemen, om te beginnen een nieuwe fase met goede verlangens en verlangen om meer stappen in het voorgestelde doel te bereiken.

 

Laten we niet vergeten dat het geluk van een feest niet maakt hoe groot en exotisch het is, maar het detail van de herinnering en herdenken van het moment op een authentieke manier, ook al is het heel eenvoudig.

Markeringen

speciale momenten

Kroonjaren verjaardagen

Viering

feestelijkheden

evenementen

verjaardagen

cadeaus

Vaak nemen mensen veel tijd in beslag om hun vrienden te verrassen en hen een onvergetelijk verjaardagsfeestje cadeau te doen. En zoals we allemaal weten, kan de verjaardag van een volwassene een stuk leuker zijn dan alleen het aansnijden van een taart, want er zijn zoveel dingen die je kunt doen voor zo’n speciale dag.

Thematische vieringen zijn erg leuk om te organiseren en om van te genieten, en dit komt omdat ze veel mensen samenbrengen die elkaar al lange tijd elkaar niet gezien hebben of het nu vrienden zijn met mensen uit de jeugd of familieleden.

Organiseer een feestje

Het organiseren van jubilea of kroonjaren verjaardagen voor volwassenen kan moeilijk zijn, maar daarvoor zijn er een aantal verjaardagsideeën en enkele tips die je in de praktijk kunt brengen. 

Het belangrijkste is om te weten wat de smaak is van de persoon die jarig is. Het is ook belangrijk dat het feest afhankelijk is van de leeftijd van de persoon.

Weglaten van gemeenschappelijke ideeën is fundamenteel, want er is niets beter dan originaliteit om een verjaardag te vieren. 

Een uitstekend idee kan zijn dat dit een feest is om de hoofdpersoon te verrassen, door  onder andere het uitnodigen van enkele vrienden die hij een lange tijd niet meer gezien heeft. 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze mensen nog steeds in contact staan met de hoofdpersoon van de feest. 

Als er mensen zijn die vergezeld worden door kinderen is het belangrijk om speciale activiteiten voor de kinderen te plannen.

Kies de perfecte plek voor de viering

Er zijn veel ideeën die je in de praktijk kunt brengen om dit verjaardagsfeestje het beste te maken, maar als je dat nog steeds niet zo duidelijk hebt zijn er hier een aantal die je kunt gebruiken:

Viering in een restaurant

Als u een tafel in een restaurant heeft gereserveerd om de verjaardag van uw vriend of die speciale persoon te vieren, kunt u naast het diner ook een verrassing of een voorstelling reserveren. Er zijn bepaalde plaatsen waar activiteiten voor de viering van een verjaardag zijn opgenomen.

Een viering met een thema

Of je het nu thuis of op een bepaalde locatie doet, als de jarige houdt van sport, kunst of een andere activiteit. Dan kan je een of hun een aantal van die ideeën gebruiken als een thema voor z’n feest.

Verkleed feest

 

Als u wilt dat deze viering zowel eenvoudig als leuk is, kan het een uitstekend idee zijn om een feest met outfits te organiseren.

Viering met barbecue

Als het weer uitstekend is, kan een zeer goed alternatief zijn om een buitenmaaltijd te bereiden om de verjaardag te vieren.

 

De versiering

Dit is iets dat afhangt van de smaak van de persoon, zijn leeftijd en de ruimte waar de viering zal plaatsvinden. 

Iets dat als inspiratie kan dienen om ideeën op te doen voor verjaardagsversiering voor volwassenen, kan zijn om enkele producten te kopen of ambachten te maken als je de tijd hebt. 

Het is belangrijk om het gebruik van kinder-verjaardagsideeën te vermijden. 

Enkele van de elementen die je wel kunt gebruiken voor dit type van viering zijn ballonnen, slingers maar vermijdt de kleuren die ook worden gebruikt in kinderfeestjes. 

U kunt gebruik maken van cadeau verpakkingspapier om de muren van de zaal of de zaal waar het feest wordt gehouden, in te pakken. Een uitstekend idee kan zijn om de (jarige) hoofdpersoon een eerbetoon-kroon te geven. 

U kunt een kroon kopen of maken van karton. 

Wat je zeker kan overwegen is een photobooth en de enorme tafel waar je veel snoepjes en de verjaardagstaart kunt plaatsen.

Eten voor het feest

Er zijn twee manieren om een lunch of diner te organiseren voor de verjaardag van een volwassene. In de blog Verjaardag Hapjes vindt u een aantal ideeën om heerlijke hapjes voor de gasten te bereiden.

Zittende lunch of diner

Voor het serveren van voedsel is het een uitstekende optie om wat snacks mee te nemen. Na afloop en als eerste cursus kan het iets meer uitgewerkt zijn als een vis. Als tweede gang kan een goed idee zijn om vlees te combineren met groenten.

Snack’s

Het ideaal is om enkele zoute snacks te bereiden, zoals broodjes. 

Natuurlijk niet te vergeten de drankjes, het bereiden van speciale cocktails is een uitstekend alternatief, maar je kunt ook mojito’s maken of andere dranken zoals rum of wodka serveren.

bols/recepten

heeft u al mooie verjaardag versiering in huis? bestel, morgen direct in huis 

Wat ik wilde overdragen in mijn blog, is dat het vieren van verjaardagen erg belangrijk is. En ons zelf uit de dagelijkse routine haalt.  

Zo zijn er een aantal verjaardagen die we speciale verjaardagen noemen. Die we vaak wat grootser vieren en daarnaast heb ik een aantal ideeën en stappen benoemd om een geslaagd speciaal verjaardagsfeest te organiseren.

Heel veel plezier & geniet van een te gekke verjaardag!

Sluit Menu