Gin Tonic bar voor je feest, deze Gin Tonic ideeën had jezelf nooit bedacht!
Confetti ballonnen

Gin Tonic bar voor je feest, deze Gin Tonic ideeën had jezelf nooit bedacht!

Hoe je je een Gin Tonic kan aromatiseren 

 

Ginmengsels zijn de ideale manier om af te koelen tijdens de hittegolf en tijdens de droge zomer die wordt verwacht. De perfecte Gin-tonic wordt gekenmerkt door een evenwichtige harmonie tussen drie elementen; de gin, de tonic en de aromatisering.

Het juiste evenwicht tussen deze drie elementen moet hetzelfde zijn, zodat geen enkel element zich onderscheidt van de rest van de metgezellen in ons glas. Onze ervaring leert dat een cocktail of gin tonics niet meer dan 4 ingrediënten mag bevatten, waarbij we op ijs rekenen.

Gecombineerd met gearomatiseerde gin

Het aromatiseren van Gin Tonic is de sleutel in het proces van de bereiding van de perfecte gin tonic, is het laatste detail dat het verschil maakt tussen de ene cocktail en de andere. Het eerste wat je moet weten is welke botanische middelen gebruikt zijn bij de distillatie van de gin. Bij  gebruiken we 11 botanische middelen die erin slagen om de aspecten van onze gin te nuanceren en te verbeteren.

hoe-te-aromatiseren gin tonic

Onder de 11 botanische producten van de beste kwaliteit en uit verschillende delen van de wereld, waaronder ginbes, koriander, engelwortel, citroenschil, sinaasappelschil, zoethout, kassie, kaneel, nootmuskaat, Florence wortel en kastanje. De combinatie van deze ingrediënten van elk van hen in een bepaalde periode van tijd benadrukt de aroma’s en smaken gezocht om gin te combineren.

De klassieke gin tonic is bereid met een twist van citroen en een aantal andere soorten zoals een ginbes of rood pepertje, maar in de afgelopen tijd is het gebruik van andere elementen aan te passen aan de eisen van de gebruikers zoals rozenblaadjes, kaneel, anijs, kardemom, sinaasappelbloesem of citrusvruchten zoals grapefruit.

Al deze smaken geven een nieuwe smaak aan elke gin tonic wordt de klassieke smaak, de twist van citroen die het beste combineert met de beste gin .

Gin met ananas

 

Hoe kan een cocktail worden verbeterd met gin en ananassap? Cocktails en de zomer zijn twee bijna onafscheidelijke onderdelen, waarvan we tijdens de zomeravonden op de terrassen van onze favoriete restaurants en cafés kunnen genieten.

Een van de meest verfrissende cocktails die gemaakt kunnen worden is met natuurlijke vruchtensappen die perfect gecombineerd kunnen worden met de 11 botanische producten die gebruikt worden om een authentieke London Gin als is te ontwikkelen.

cocktail-ananas

De  gin, alleen of onder begeleiding, onderscheidt zich door de combinatie van de 11 botanische producten, zoals ginbes, koriander, citroen, engelwortel, zoethout, kaneel, sinaasappel, florentijnse wortel, nootmuskaat en kastanje, die onze gin een unieke smaak geeft en een onderscheidend element om een verfrissende cocktail te proeven.

Gin is in de zomermaanden een triomf geworden in de cocktailbars.

Gin tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen

Gin tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen is misschien niet echt een voor de hand liggende combinatie, maar echt de moeite waard om te proberen. De geparfumeerde Vlierbloesem geeft deze cocktail een heerlijke smaak en samen met de aardbeien en de citroen kan je er een lekkere zomerse cocktail van maken. 

Voor 2 glazen

2 kleine Vlierbessenplantjes (of Vlierbessen Siroop)
10- 14 ijsblokjes of  crushed ice
10 kleine aardbeien, schoongemaakt
2 plakjes citroen
200 ml gin
2 flesjes tonic van 200 ml
2 plukjes citroenmelisse
extra eisen: 2 glazen en 2 roerstaafjes

Controleer de bloesem op eventuele vliegjes en verwijder ze. Verdeel de helft van het ijs over de bodem van de glazen.

Doe een boeket in elk glas en verdeel de aardbeien, citroen en de rest van het ijs erover.

Giet de Gin er bovenop en verdeel de inhoud van de tonic fles over de glazen. Garneer de glazen met een scheutje citroenmelisse. Doe in elk glas een roerstaafje en serveer de gin tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen onmiddellijk.

Bereidingstijd: ± 10 minuten.

Gin Tonic voor de beste Gin Tonic

Zorg ervoor dat zowel de Gin als de tonic goed gekoeld zijn, zodat uw cocktail lang koud blijft.
– Neem in plaats van de aardbeien;  frambozen of bosbessen.
– Je kunt ook alleen vlierbloesem en citroenmelisse gebruiken om je gin tonic op smaak te brengen. Giet er een extra scheutje vlierbloesemsiroop bij.

Hoe maak je gin met ananas? 

Volg deze stappen om de cocktail te maken met :

1.- Giet de gin en het ananassap in de cocktailshaker. De barmannen gebruiken 1/4 van de  en 3/4 van het ananassap.

2.- Schudden. Als we de ingrediënten eenmaal hebben geïntroduceerd, moeten we gedurende 15 seconden met sterke stijg- en daalbewegingen schudden.

Koel je glas af om de cocktail niet te verwarmen.

Open de cocktailshaker en giet het mengsel over het glas met ijs.

5.- Plaats een citrusfiligraan. Het gaat perfect samen met de zoete en bittere toetsen van het ananassap.

Monkey 47 gin, nummer 1 volgens Top Trending Brand

 

Een paar jaar geleden hebben we een artikel gewijd aan Monkey 47 gin, waarin we hebben bekeken hoe we dit kleine wonder van distillatie kunnen doen. 

Drinks International heeft Monkey 47 in zijn jaarboek 2017 aangeduid als de meest trendy gin van het moment.

De oorsprong van deze intense gin, complex en vol nuances, ligt in het Duitse Zwarte Woud, een regio die wordt gekenmerkt door ginbes, rijk water en een grote verscheidenheid aan natuurlijke planten.

Monkey 47 gin, de ultrapremium, is erkend als nummer één in de Top Trending Brand ranking, gepubliceerd door The Drinks International Annual Report in januari 2017. Monkey 47

Het Drinks International Annual Report is een van ’s werelds meest gerenommeerde studies over gedistilleerde dranken en wordt uitgevoerd onder de eigenaren, hoofdbarmannen en bar managers van een selectie van de beste bars ter wereld.

Voor de uitwerking van deze rangschikking zijn de antwoorden bestudeerd van de 108 barmannen die bij de 250 beste van de lijst “De 50 beste barmannen ter wereld” van William Reed Business Media zijn geëindigd. Een selectie gemaakt door een jury van deskundigen bestaande uit meer dan 500 professionals uit de sector.

De Top Trending Brands zijn de merken die klanten steeds meer en meer vragen, die het meest worden aanbevolen en die momenteel meer lawaai genereren. 

De komst van Pernod Ricard naar Spanje, nog maar twee maanden geleden, heeft grote verwachtingen gewekt en deze erkenning maakt het groeipotentieel van het merk nog sterker.

Monkey 47 Gin, BUITENGEWOON…

Montgomery Collins is de naam van de maker van deze unieke gin. Een man van de wereld die na zijn toetreding tot de Royal British Air Force in Duitsland gestationeerd was. Daar nam hij deel aan verschillende missies, waaronder de reconstructie van de dierentuin van Berlijn waar hij Max ontmoette, een aap die de toekomst van dit merk betekende.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog besluit Collins zijn eigen pension op te richten in de exotische en wilde streek van het Zwarte Woud. Dit land waar de natuur zegeviert is rijk aan natuurlijke hulpbronnen, en ginbes is precies een van de maximale uitdrukkingen. In dat huis begon hij te experimenteren met de 47 ingrediënten die Monkey 47 gin vandaag de dag maken, hoewel het vele jaren zou duren om de huidige formule te bereiken.

Deze erfenis is dankzij een toevallige ontmoeting in onze tijd terechtgekomen. In het begin van de 21e eeuw werd in deze Duitse regio een houten kist, een tijdcapsule, gevonden als gevolg van het toeval of misschien het lot. Deze doos bevatte een met de hand versierde fles, documentatie van alle 47 ingrediënten en foto’s van Montgomery. Een van de meest erkende en complete gins op de markt had de tand des tijds overleefd.

Enige tijd later, precies in 2010, voegen Alexander Stein en Christoph Keller vanaf de oorspronkelijke Schwarzwald Dry Gin-formule enkele nuances toe en verkrijgen ze één van de beste gins ter wereld.

47 GRADEN EN 47 BOTANISCHE PRODUCTEN IN ÉÉN GIN

Geproduceerd door de Black Forest Distillers distilleerderij, gelegen in het Zwarte Woud, met een uniek proces dat drie distillaties en een maceratie in traditionele kleicontainers doorloopt, is Monkey 47 de meest botanische gin ter wereld, hoewel dit al zeer betwistbaar is, vanwege het grote aantal bestaande merken gin.

Op de neus is aap 47 gin zeer subtiel en geparfumeerd met keffir limoen, zuur rood fruit en kruidige noten. In de mond biedt het een catalogus van aroma’s en sensaties die zowel verontrustend als smakelijk zijn: tonen van paprika’s en bloemen zoals jasmijn en vlierbes, zeer geparfumeerde citrusvruchten die zoetheid en bitterheid afwisselen, met zeer interessante rood fruitige punten. De afdronk is licht ruw en zoet.

Deze uitzonderlijke aroma’s, smaken en herinneringen zijn niet onopgemerkt gebleven, zelfs door Robert M. Parker zelf, die niet aarzelde om het in 2013 te classificeren als “de beste gin ter wereld”.

Om te beginnen met enkele eenvoudige serveertips voor de klassieke Indian Tonic, hier zijn onze tips voor verschillende manieren om creatief te worden met een cocktail. 

Tonic Gin bar

Tonic Gin bar

De klassieke keuze, tonic water is de traditionele go-to mixer voor gin. Maar naast een snel ‘ijs en een plakje’ recepten, zijn er veel variaties – van goede oude Indiase en slanke recepten tot eigenzinnige aromatische en fruitige infusies – waardoor het mogelijk is om te experimenteren met nieuwe wendingen. 

Probeer het: 50 ml droge gin en 150 ml tonic water, met wiggen/plakken van je favoriete fruit (of komkommer voor een frisse, koele afdronk).

Vruchtensap Gin Mixers

Sap gin Mixers

Gemakkelijk te maken, een Gin & Juice cocktail is verfrissend en lekker in gelijke mate. Probeer sinaasappel, mango, ananas en appelsap als je een zoetekauw hebt, of cranberry en grapefruit als je liever een bittere twist hebt.

Probeer het: 50 ml droge gin met 125 ml vruchtensap naar keuze geserveerd op ijs.

 

Gearomatiseerde limonade gin mixers

Limonade Gin MixersEen scheutje fruitige frisheid in uw gindranken maakt uw bijeenkomsten en feesten nog leuker. Probeer verschillende soorten roze, traditionele of troebele limonade met extra ingrediënten zoals granaatappel of aardbeien om uw nieuwe favoriete mix te vinden.

Probeer het: 50 ml droge of botanische gin met 125 ml van de door u gekozen limonade – voeg fruit toe om te garneren.

Gemberdrank gin mixers

Gember Gin Mixers

Gember klinkt misschien als iets nieuws als het gaat om gincocktails, maar wist u dat gin en peperkoek een van de eerste opgenomen alcohol- en voedselcombinaties is, die werden genoten op de London Frost Fairs of the 1800’s? De kruidige smaak heeft een geheel nieuwe trend gezet voor gearomatiseerde ginbessen, maar als je van een droge of botanische basis houdt, zijn gemberbierbieren en bieren ideale mixers. 

Probeer het eens: 50ml Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin, 150ml gemberbierbier, een schijfje limoen, ijs.

Sprankelende Water Gin Mixers

Sparkling Gin Mixers

Sodawater werkt goed met zoetere likeuren en sirooprecepten, whie sprankelend water – vooral als het gearomatiseerd is – is een geweldige manier om gin tot leven te brengen zonder uw cocktail te overcompliceren. 

Probeer het: 50ml Durham Aardbei en Roze Peper Likeur, 25ml vers geperst citroensap, 10ml grenadine siroop, sodawater, citroenschijfjes, cocktailkersen.

Vind meer zomerse gin-spiratie met onze favoriete recepten >>>

4 Roze Gins waar we nu van houden

Als je van je cocktails met een fruitige twist of een vleugje kleur houdt, probeer dan onze topaanbevelingen de volgende keer dat je op zoek bent naar gin – leuk om te proberen met een mixer die je leuk vindt.

gin gesmolten Halkidiki Olijven

Voeg een extra kick toe aan uw cocktails met The Best Slingsby Gin Infused Olives – ideaal voor een Dirty Martini – of als een eigenzinnige zomerpicknick.

Als je niet zeker weet welke gin je vervolgens moet proberen, kijk dan eens naar onze snelle gids met enkele van onze favoriete ginmerken.

Bekijk onze online webshop >>>

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Blog afbeelding

4 Roze Gins waar we nu van houden

Blog afbeelding

De beste wijn- en kaas voor je feestje

GIN TONIC BAR

DEELNEMING

WORLD GIN DAY

ZOMER

LENTE

WINTER

CHRISTMAS

COCKTAIL BAR

Gemakkelijke Onderhoudende Gin Tonic bar Design cocktail bar van het Ontwerp

cocktail bar

Houd het eenvoudig door een klassieke basis voor uw drankje te kiezen die uw gasten van daaruit kunnen aanpassen. Gin & Tonics zijn altijd een goede keuze, vooral voor de zomer, plus er zijn zoveel manieren om het te veranderen met verschillende ingrediënten.

Volume 0%

 

Om het uw gasten super makkelijk te maken, combineert u de gin en tonicum van tevoren tot een fles. Over het algemeen is een verhouding van 1 op 3 gin tot tonicum een veilige manier om te gaan. Vervolgens kunt u een paar verschillende sappen voor hen om uit te kiezen om hun eigen dranken, zoals bloedsinaasappel en grapefruitsap (die u beide van tevoren kunt kopen) aan te passen. We gebruikten deze eenvoudige karaffen voor onze display.

cocktail bar

Gemakkelijk onderhoudende doe-het-zelf Gin Tonic bar Design cocktail bar

 cocktail bar

Zorg ook voor kommen met garnituren zodat uw gasten echt creatief kunnen worden. Komkommer is altijd een goede keuze voor zowel gin & tonics als munt. U kunt ook wat citrusvruchten toevoegen, zoals bloedsinaasappels, grapefruits, limoenen, enz.

Gemakkelijk onderhoudende DIY Bar Design cocktail bar

Stel de bar op met de garnituren al op hun plaats voor een eenvoudige manier om uw display er meer in elkaar te zetten.

U kunt ook enkele receptideeën geven voor het geval dat ze een beetje hulp nodig hebben. Probeer deze lekkere opties:

Gemakkelijk onderhoudende DIY Bar Design cocktail bar

Blood Orange Gin & Tonic:

– Begin met wat ijs in je glas, giet dan ¾ van je glas vol met het gin & tonic mengsel.

– Voeg een scheutje bloedsiensap (2 gram) toe.

– Als je zin hebt in fantasie, voeg dan slechts een paar druppels sinaasappelbitter toe.

– Garneer met een plakje bloedappelsienaald en je bent klaar!

Gemakkelijk onderhoudende DIY Bar Design cocktail-bar 5

Komkommer Munt gin & Tonic

– Begin met wat ijs in je glas, giet er dan de gin & tonic mix in en laat een beetje ruimte over aan de bovenkant.

– Pers er slechts een paar plakjes limoensap in om de rest van het glas te vullen.

– Voeg 3-4 plakjes komkommer en een takje munt toe.

– Garneer met een schijfje limoen of komkommer.

maak je Cocktails op je eigen feest, verjaardag met Cocktails 
Gin tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen
doe-het-zelf Gin Tonic bar Design cocktail barverjaardag cocktail bar
4 Roze Gins waar we nu van houden
Sluit Menu